top of page

BDR Thermea group

Belevingsstand voor de toekomst

Opdracht

BDR Thermea Group is één van de koplopers in het vinden van klimaatoplossingen. Onder de vleugels van de groep vallen grote merken. Allemaal werken ze aan oplossingen om gebouwen zo comfortabel mogelijk te verwarmen- of verkoelen, met zo min mogelijk CO2-uitstoot. De ISH is de belangrijkste internationale vakbeurs in deze branche. Voor het eerst komen alle merken van de BDR Thermea Group bij elkaar in de hal en presenteren ze zich als onderdeel van de groep. Ons werd gevraagd een vormtaal en concept te ontwikkelen voor hun stand.

Ruimtelijk ontwerp

Merkstrategie

Proces

We zijn aan de slag gegaan met een multidisciplinair team van de verschillende merken van de groep. We ontwikkelden een vormentaal en definieerden een set uitgangspunten voor het design. Op één merk na, ontwierpen we alle onderdelen voor de stand. Een bureau dat al jarenlang betrokken was bij dit merk, werkte onder onze art-directie aan de uitvoering van dit deel.

Strategie

We kozen bewust niet voor een paraplu-thema voor alle verschillende stands. Wel kozen we voor een krachtige, herkenbare vormentaal en een eigen plek voor de BDR Thermea Group op de ISH. De gedeelde kracht van de verschillende merken, komt vooral terug in de visie en de innovatieve kracht die ze allemaal hebben. Het House of Innovation brengt die gedachte tot uiting. Het staat letterlijk tussen de stands van alle afzonderlijke merken in. Als in een soort museum nemen we de bezoeker mee in het verhaal. Baanbrekende innovaties als ’s werelds eerste waterstof-ketel zijn in het oog springende publiekstrekkers.

Concept

Het bijna 10 meter hoge House of Innovation is een ijzersterk ijkpunt op de beurs. Alle andere structuren komen uit op dit ijkpunt. Voor de verschillende onderdelen, ontwierpen we ‘diamond-shapes’: hoekige vormen waarmee we meubels, tunnels, kasten, wanden en ruimtes konden bouwen. Middenin het House of Innovation staat een centerpiece dat op vijf vlakken achtergronden, inzichten en natuurlijk bewijsvoering laat zien over de visie van de BDR Thermea Group over de energietransitie. Prototypes, wereldprimeurs uit de koker van de groep en een concept car maken de beleving compleet.

Bekijk meer

Wat we doen

Meer weten?

Laat een bericht achter

Bel Jeroen op 06 24115919

Stuur een appje

bottom of page