top of page

Opdracht

Cargo Bos en Van Daalen transport waren twee grote namen in de transportwereld. Twee familiebedrijven met een mooie geschiedenis die de laatste jaren steeds intensiever samenwerkten. De tijd was rijp om samen door te groeien en met één naam verder te gaan. De transportbedrijven vroegen ons te helpen met het kiezen van een nieuwe naam en het ontwikkelen van een nieuwe, krachtige visuele identiteit.

BosDaalen

Merkidentiteit voor transportbedrijf

Merkidentiteit

Merkstrategie

Proces

We hebben diverse sessies gehad met de eigenaren. We spraken met hun vaders die zelf ook ooit eigenaar waren. En we hebben verschillende personeelsleden van beiden bedrijven geïnterviewd. Daarnaast deden we een workshop. Allemaal om het gevoel van de familiebedrijven te doorgronden en vooral de overeenkomsten te vinden.

Strategie

Bij beide bedrijven was het familiegevoel sterk aanwezig. Het sentiment en de trots voelde bij allebei de merken. Dat bood een mooi aanknopingspunt voor onze strategie. We hebben het samenvoegen van de twee bedrijven benaderd als het ontstaan van een nieuwe familie: BosDaalen. Met een familiewapen als oersterk logo dat leunt op de historie, gehuld in een moderne jas van nu.

Bekijk meer

Wat we doen

Meer weten?

Laat een bericht achter

Bel Jeroen op 06 24115919

Stuur een appje

Merkidentiteit

In de nieuwe merkidentiteit komt veel samen. We verwerkten de initialen in het wapen. Ook zie je het cijfer 1 terug, wat het samensmelten van de twee bedrijven benadrukt. Daarnaast herken je ook een weg dat de kernactiviteit van BosDaalen onderstreept. Ook de kleuren die we kozen, zijn afgeleid van die van de oude bedrijven. Kortom: een merk dat de kracht van het verenigen van de twee bedrijven uitstraalt. De stijl is clean, simpel, zonder opsmuk, helder en daardoor herkenbaar van ver.

bottom of page