top of page

ThiemeMeulenhoff

Stand voor samen leren vernieuwen

Opdracht

ThiemeMeulenhoff is één van de grootste educatieve uitgeverijen van Nederland. Op de vakbeurs NOT komen professionals uit alle lagen van het onderwijs samen om de nieuwste ontwikkelingen te delen. Voor ThiemeMeulenhoff mochten we de stand ontwikkelen waar het motto ‘Samen leren vernieuwen’ tot uiting komt.

Standontwerp

Standstrategie

Strategie

Samen leren vernieuwen. Dat is het motto van ThiemeMeulenhoff. Op een stand die we eerder mochten ontwikkelen, vroegen we bezoekers vooral naar hun mening over onderwijsvernieuwing. Dit keer gingen we een stap verder en gingen we echt aan de slag. Naast een etalage met de mooiste producten, bouwden we rondom de stand elementen waarmee de bezoekers actief iets konden beleven. Van lesideeën en illustraties tot posters en advies op maat.

Bij deze postershop lag een poster klaar voor de bezoekers rond de thema's van onderwijs vernieuwing. Gevolg: rijen vol leerkrachten die al een mooi plekje in de klas in gedachten hadden.

Bekijk meer

Wat we doen

Meer weten?

Laat een bericht achter

Bel Jeroen op 06 24115919

Stuur een appje

Steeds meer leraren maken hun eigen lessen. Dat is op zich al leuk, maar dat wordt het helemaal als een topillustrator een unieke illustratie bij die les maakt, zo bedachten we. In het tekenloket op de stand werden vervolgens honderden tekeningen voor in de klas gemaakt.

Hoe belangrijk zijn de school en de leraren eigenlijk voor de leerlingen? En waar leren kinderen het best? Wat vinden ze nou écht belangrijk? Vragen die we aan de ware experts voorlegden: de leerlingen zelf. In een serie grappige filmpjes gaven ze aanstekelijke, eerlijke antwoorden. En de liefste tips voor de leerkrachten!

Je kunt natuurlijk eeuwig praten over onderwijsvernieuwing. Maar uiteindelijk komt het toch neer op doen. Op dingen waar iedereen in het onderwijs in de praktijk iets aan heeft. Zo kwam er een balie waarbij bezoekers konden aangeven met welke soort vernieuwing ze aan de slag wilden. Daarop kregen ze een receptje op maat mee waarmee ze de volgende dag op school al konden beginnen.

En als we dan toch flink aan de slag gaan: toon dan maar je slagkracht! Letterlijk. Dat werd rammen op de kop-van-jut, de echte knaller van de stand. Al was het maar voor de aandacht die ThiemeMeulenhoff ermee kreeg tijdens de NOT.

bottom of page