De ideale mix maken op het VMBO

ThiemeMeulenhoff - De ideale mix maken op het VMBO

Vertrekpunt

Deze nieuwe lesmethode van uitgeverij ThiemeMeulenhoff volgt een nieuwe aanpak: je hebt een hoofdrichting en een serie keuzevakken. Wij werden gevraagd een nieuwe naam te bedenken en het boekontwerp te verzorgen. Een concept om de grote hoeveelheid keuzedelen beroeps-gerelateerd te maken en toch samen een geheel te laten vormen.

Daarom bedachten we

MIXED. Een simpele naam die verwijst naar wat de nieuwe methode bijzonder maakt. Zelf een ideale mix maken van vakken die bij jouw interesses passen. In het logo en in de omslagen mixen we ook met elementen die verwijzen naar beroepen en vakken.

Weg met het mindere imago van VMBO

Leerling centraal als held

Op alle boeken die bij de hoofdvakken horen staat een portret van een leerling. Vol zelfvertrouwen tussen spullen die verwijzen naar het beroep en uitgesproken, kleurrijk gestyled.

Een container vol met wit geverfde spullen

Stillevens rond beroepen

Om te verwijzen naar alle verschillende vakken en om ook nog eens te kunnen mixen hebben we honderden voorwerpen verzameld en deze wit gespoten. Zo konden we voor alle verschillende hoofdvakken maar ook voor de keuzedelen variaties maken die speels verwijzen naar een beroep.

Dit resulteerde in

Een duidelijk serie

36 verschillende boeken met ieder een eigen wereldje erop en toch vormen ze samen een herkenbare serie.

SF zorgde voor

Concept
Visueel identiteit en Naam
Visueel ontwerp
Fotografie en Styling

Samen met PeterBak photography

Ook een sterke serie en eigen visuele stijl neerzetten?

Jeroen Beil

06 24 11 59 19

Misschien ook iets voor jou