Iedereen een gepersonaliseerde beursstand

ThiemeMeulenhoff - Iedereen een gepersonaliseerde beursstand

Vertrekpunt

Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff presenteerde haar motto “Samen leren vernieuwen” op onderwijsbeurs NOT. Aan ons was de vraag om hierbij een beursstand te ontwerpen die laat zien dat ThiemeMeulenhoff anders denkt, werkt en omgaat met gepersonaliseerd leren en de toekomst van het onderwijs.

Daarom bedachten we

Een beleving die draait om interactie, gesprekken, delen van kennis, inspireren en iets wat er dus ook juist speciaal voor jou is. Dat alles gemaakt van karton!

Gepersonaliseerd onderwijs

Wat vind jij er van?

Vaak wordt vernieuwing direct gekoppeld aan digitale oplossingen. Wij wilden juist laten zien dat het begint bij samenwerken en goede ideeën. Vandaar een stand die dialoog uitlokt door middel van hele simpele installaties die er zo analoog mogelijk uitzien. Een gids hielp je door de experience en ging het gesprek met de bezoekers aan. Door een kaart te kiezen, een potlood mee te nemen, een bal achter te laten, aan een balk te draaien en veel meer liet je je mening zichtbaar achter voor andere bezoekers.

Wel zo leuk natuurlijk

Een beloning op maat

Na het geven van je mening ontstond er een profiel. Je werd vervolgens beloond voor je mening met een powershake die bij dat profiel hoorde. Niet alleen lekker en leuk maar ook nog eens handig. Medewerkers van thiemeMeulenhoff zagen aan de kleur van je powershake hoe je over vernieuwing denkt en konden bij de kartonnen toonbank de best passende producten laten zien. Echt maatwerk dus!

Dit resulteerde in

Een duidelijk beeld van wat samen leren vernieuwen is

Naast enthousiaste reacties was het aantal aanvragen boven verwachting. Duizenden bezoekers waarmee het gesprek werd aan gegaan en die hun mening gaven. Daar leert een uitgeverij natuurlijk zelf ook van. Samen leren vernieuwen was zo niet alleen een mooie payoff maar vooral iets wat in gang werd gezet.

SF zorgde voor

Concept
Visueel ontwerp
Campagne
Beursstand

samen met Joeri Horstink, Robin Stam en DeHullu

Meer weten over het opzetten of versterken van je beursstand?

Jeroen Beil

06 24 11 59 19

Misschien ook iets voor jou