Mogen we ons even voorstellen

Rijksmuseum - Mogen we ons even voorstellen

Vertrekpunt

Nederland kocht samen met Frankrijk twee meesterwerken van Rembrandt: portretten van Marten en Oopjen. Het Rijksmuseum gaat deze afwisselend met het Louvre tentoonstellen. Om alle leerlingen van groep 6 en 7 kennis te laten maken met deze bijzondere Nederlanders hebben we samen met het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff een magazine gemaakt.

Daarom bedachten we

Een speelse aanpak met kleine illustraties waarin steeds weer nieuwe details in te ontdekken zijn en die goed aansluiten bij de verhalen van kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten.

Wat is een Rembrandt waard?

(160 miljoen euro)

Stel dat we nu zulke portretten zouden maken

Marten & Oopjen van nu

Om aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen hebben we nieuwe portretten gemaakt van twee bekende vloggers. Zij laten zichzelf ook graag zien (net zoals Marten en Oopjen destijds) maar hoe zou dat er nu uit kunnen zien? Styling met een knipoog naar toen en met een zelfde soort licht krijg je bijzondere, nieuwe portretten.

Dit resulteerde in

Twee nieuwe bekende Nederlanders

Ruim 400.000 leerlingen ontvingen het magazine, het werd veelvuldig besproken in de kranten en op tv en op de dag van uitkomst werden de eerste nummers uitgereikt door de directeur van het Rijksmuseum en één van de vloggers op een basisschool. Dus de meeste leerlingen weten precies wie Marten en Oopjen zijn.

SF zorgde voor

Concept
Visueel ontwerp
Fotografie en Styling
Magazine

samen met ThiemeMeulenhoff

Het magazine in het echt bewonderen of er zelf één maken?

Jeroen Beil

06 24 11 59 19

Misschien ook iets voor jou