Een herkenbaar nieuw gezicht in de stad

RET - Een herkenbaar nieuw gezicht in de stad

Vertrekpunt

Ret verzorgt al jaren het openbaar vervoer in Rotterdam en omgeving. Al jaren is “Aardig Onderweg” de pay off. Wij werden gevraagd om een overkoepelende visuele stijl te ontwikkelen in vorm, taalgebruik en beeld. Deze nieuwe richting moest uiteraard ook gelanceerd worden.

Daarom bedachten we

Een heldere visuele stijl met een vaste opbouw in de boodschap. Ook de beeldbank is opnieuw opgebouwd en focussen op gebruikers van het ov. Duidelijk taalgebruik zorgt ervoor dat de boodschap breed begrijpelijk blijft en er ligt focus op het feit dat het ov van ons allemaal is.

Op z’n Rotterdams

Dat noemen we aardig onderweg

RET als vanzelfsprekend onderdeel van de stad. We laten zien dat de pay off gelezen moet worden met de typische Rotterdamse relativering in je achterhoofd. We zeggen in Rotterdam nou eenmaal niet dat iets fantastisch is. Dit komt terug in een grote imagocampagne waarvoor onder andere een bioscoopcommercial is gemaakt. Mensen onderweg naar iemand, iets, een prestatie of het onbekende.

Dit maakt het dus bijzonder

Goed om te weten

Je zou soms zomaar vergeten hoeveel mensen er dagelijks reizen met RET. Of hoeveel haltes er zijn. Of dat extra’s zoals wifi, achteraf betalen, comfortabele voertuigen en enorm veel Park&Ride locaties alsmaar worden aangevuld. Deze abri’s vertellen je precies die dingen die zorgen dat je op z’n Rotterdams aardig onderweg bent.

Dit resulteerde in

Eén duidelijk gezicht

Waar voorheen per keer gekeken moest worden naar het juiste format zijn er nu duidelijke richtlijnen die zorgen voor een geheel. Dit maakt nieuwe uitingen ontwikkelen een stuk makkelijker. Uit verschillende metingen is gebleken dat de campagne goed gewaardeerd wordt.

SF zorgde voor

Strategie en concept
Visuele identiteit
Fotografie
Commercial
Animatie
Campagne

samen met Deb Appel, HotelRebel en PeterBak photography

Ook op zoek naar meer samenhang en een parapluconcept voor je communicatie?

Jeroen Beil

06 24 11 59 19

Misschien ook iets voor jou