Samen in de wereld van het MBO

ThiemeMeulenhoff - Samen in de wereld van het MBO

Vertrekpunt

De opbouw van vakken en lessen in het MBO is drastisch veranderd. Uitgeverij ThiemeMeulenhoff heeft een compleet nieuwe line-up ontwikkeld voor de beroepsvakken met meer focus op wat het vak je gaat brengen. De vraag aan ons was om een herkenbare stijl te ontwikkelen en die door te voeren op omslagen, in marketinguitingen, bij evenementen en in campagnes.

Daarom bedachten we

Samen maken we het nieuwe MBO. We wilden de sceptische houding van docenten over de nieuwe richting (door de overheid bepaald) ombuigen naar enthousiasme. Een herkenbare en altijd terugkerende vorm staat voor de wereld van het vak. Hier in, uit, voor, achter en door komen altijd dingen die gaan over het vak en de inhoud van het boek.

omdat het gaat over jou

Laten we het samen maken

De boeken gaan veelal over vakken maar nog veel belangrijker over de mensen die ermee te maken hebben. Om beeld te maken dat goed aansluit bij de wereld van zo’n vak hebben we intensief samen gewerkt met mensen uit die verschillende vakken. Van patiënten, verpleegsters en vakdocenten tot zwangere vrouwen, oudere mensen, kinderen en studenten. Elke serie een eigen aanpak maar altijd binnen de vaste vorm.

Zoveel enthousiaste mensen

Dit zijn de makers

In de campagne laten we uitvoerig zien wat de status van alle nieuwe ontwikkelingen zijn, waar we uit gaan komen en vooral wie er achter zitten. Vakmensen kunnen andere vakmensen natuurlijk altijd waarderen. In een serie kranten blijf je op de hoogte van de laatste stappen en tijdens events kun je proefexemplaren van boeken inzien, vragen stellen aan de makers en jouw suggesties delen. Het is tenslotte ook jouw MBO.

Dit resulteerde in

Herkenbare variatie

Een serie van al meer dan 70 verschillende omslagen, een succesvolle campagne en een groot aantal MBO’s die gekozen hebben voor deze nieuwe lesmethodes. En het mooie is dat de serie nog verder groeit.

SF zorgde voor

Concept
Visuele identiteit
Visueel ontwerp
Fotografie en Styling

Samen met PeterBak photography

Ook een sterke serie en eigen visuele stijl neerzetten?

Jeroen Beil

06 24 11 59 19

Misschien ook iets voor jou