top of page

Opdracht

Het Rijksmuseum organiseert ieder jaar de fotowedstrijd Document Nederland Junior. Jongeren worden gevraagd om bewust naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Aan ons de vraag om de intieme fotoseries met persoonlijke verhalen te verwerken in de reizende expositie: Wie ben jij?

Document Nederland Junior: wie ben jij?

Ontwerp reizende tentoonstelling voor Rijksmuseum

Ruimtelijk

Ontwerp

Proces

We spraken de winnaars van de wedstrijd in het Rijksmuseum. De verhalen en de statements bij de beelden, zijn het vertrekpunt geworden waarmee we aan de slag gingen. Het was vooral een uitdaging om voor de reizende tentoonstelling een compacte opstelling te maken die makkelijk was te verplaatsen en snel op te bouwen.

De oplossing

We maakten rekken waarmee je grote platen kunt laten zien aan grote groepen publiek. Er zitten wielen onder en ze zijn open te klappen tot een complete stelling. Zo zijn de beelden te zien op de manier waarop de makers het bedoelden. Daarnaast laten de vlaggen de namen van de makers duidelijk zien.

Bekijk meer

Wat we doen

Meer weten?

Laat een bericht achter

Bel Jeroen op 06 24115919

Stuur een appje

Beeld met een verhaal

Elke plaat laat naast de beelden ook het bijgaande verhaal zien. Een qr-code leidt de bezoekers naar de omschrijving, de centrale vraag en video’s. Zo krijg je een helder beeld van hoe de makers zijn omgegaan met het thema ‘Wie ben jij?’. Het daagt de kijker bovendien uit tot een gesprek. Misschien stelt de bezoeker daardoor zelf wel de vraag: ‘Wie ben ik eigenlijk?’

bottom of page