top of page

Opdracht

SomToday is het complete leerlinginformatiesysteem voor overzicht in het voortgezet onderwijs. Dankzij SomToday leren leerlingen eenvoudig. En je krijgt makkelijk inzicht in hoe de leerlingen er op dat moment voor staan. Op het moment dat SomToday bij ons aanklopt, is het al jaren een underdog. Qua marktaandeel moeten ze het afleggen tegen de grote concurrent. Maar niet qua inhoud. SomToday vroeg ons te helpen hun positie te vergroten met een sterke merkstrategie- en identiteit die duidelijk laat zien wat hen zo uniek maakt.

"We weten nu beter waar we voor staan"

Maaike

SomToday

Van underdog tot sterk merk

Merkidentiteit

Merkstrategie

We claimen today

Proces

De helpdesk, accountmanagers, designers, ontwikkelaars en de directie vertelden ons tijdens workshops en interviews eigenlijk allemaal hetzelfde: er werken enorm bevlogen en betrokken mensen bij SomToday met wortels in het onderwijs. En dat merk je. Want ze begrijpen nét iets beter waar je in de praktijk tegenaan kunt lopen. De ontwikkeling van de merkstrategie- en identiteit pakten we aan in samenwerking met de marketeers en ux-desingers van SomToday.

Strategie

SomToday kan alles wat je nodig hebt. Niet binnenkort. Nee, Today! Te vaak wordt in het onderwijs iets voorgehouden wat later net niet blijkt te werken. Of het komt er soms helemaal niet meer. Bij SomToday doen ze dit anders. Ze bieden een pakket oplossingen dat vandaag al helpt bij het onderwijs van morgen. Een vriendelijke, betrokken, open houding is hierbij een belangrijke eigenschap. Geen pushende accountmanagers, maar oprechte hulp van ’oud-collega’s’ die weten hoe de vork in de steel zit. We focussen ons op onderwerpen en features. Zo maken we duidelijk waar SomToday voor staat en hoe ze je verder kunnen helpen.

Merkidentiteit

We kozen voor een zachter kleurenpallet, een beeldbank met echte foto’s van in en rond school, een illustratieserie rond belangrijke thema’s en voor een set iconen die de beste features aanduiden. Samen zijn dit de vaste elementen van de visuele identiteit. Ook een vast onderdeel van de communicatie: claimen wat ‘today’ al werkt. Op de site maakten we voor verschillende doelgroepen specifieke pagina’s met features en voordelen die juist voor hen relevant zijn. Deze merkidentiteit helpt bij het nog sterker onderscheiden van de concurrent en het voor het verstevigen van de marktpositie.

Bekijk meer

Wat we doen

Meer weten?

Laat een bericht achter

Bel Jeroen op 06 24115919

Stuur een appje

bottom of page