top of page

Wildkijken

Rondleiding voor het Rijksmuseum

Opdracht

Het Rijksmuseum heeft enorm veel werken in huis die iets vertellen over de Nederlandse geschiedenis. Een schat aan leermateriaal voor scholen. Het Rijksmuseum nodigde scholen dan ook uit om te komen kijken en zo het museum in te zetten als verlengstuk van lessen. Grote uitdaging was hierbij om alle kinderen rond te kunnen leiden. Het museum wordt immers dagelijks bevolkt door veel bezoekers. Samen met denker/maker/ontwerper Astrid Poot bedachten we een concept waarbij groepjes leerlingen zichzelf konden rondleiden! Daarbij werden ze ook nog eens goed aan het kijken gezet.

Merkidentiteit

Bekijk meer

Wat we doen

Meer weten?

Laat een bericht achter

Bel Jeroen op 06 24115919

Stuur een appje

Proces en uitvoering

Aan de hand van prototypes zijn we aan de slag gegaan. We onderzochten materiaal, testten verschillende onderdelen en zochten naar een uitvoering die zowel leuk, leerzaam, spannend als duurzaam was. Zo ontstond Wildkijken. Wildkijken laat je helemaal verdwalen in het museum en leert je anders te kijken naar alles wat je onderweg tegenkomt. We transformeerden bestaande Rijksmuseumtasjes tot lange knapzakken met patchwork. En voor de opdrachten kozen we voor houten vormen die je grabbelend kunt onderscheiden. Ze moesten natuurlijk wel tegen een stootje kunnen.

Ontwerp

We ontwierpen en maakten knapzakken die goed van pas komen als je lekker door het museum aan het (ver)dwalen bent. De mini-illustraties en handgeschreven vormen die we ontwierpen, werden in houten vormen gelazerd. Die maken het allemaal net even wat eigenwijzer. De pijlstenen wijzen je de weg, de oogstenen laten je anders kijken en de potloodstenen zetten aan tot schrijven of tekenen in je notitieboekje. En, o ja, echte wildkijkers herken je natuurlijk ook aan hun button.

bottom of page